4 Ekim 2009 Pazar

Jesse dediniz, yanıldınız...

Üst üste iki NTV Spor eleştiri yazısı olunca, garezliymişim gibi oldu. Sümme haşa! Sadece denk geldi, lütfen. Rica ederim.

Beşte Beş diye yarışması var NTV Spor'un. Şimdi bir benzeri NTV'de de 'Haberiniz var mı?' diye başladı. Güzel fikir. Bir çeşitliliktir, eyvallah. İzlemeyenler için hatırlatalım. Cevap süresi 10 saniye olan 5 tane spor sorusu var. 4 seçenekli... Hızla soruluyor, 5'te 5 yapan playstation'ı kapıyor.

Beşte Beş'i Ercan Taner sunuyor. Üç kez izledim. Bir fikrim geldi, onu paylaşmak istedim.

Bir örnek verip öyle girelim mevzuya. Adıyaman'dan bir gence soru Ercan Abi'den geliyor:

- Aşağıdakilerden hangisinin olimpiyat şampiyonluğu yoktur?
A) Carl Lewis
B) Jesse Owens
C) Michael Phelps
D) Eric Moussambani

Genç arkadaşımız Jesse Owens dedi (Iyyyy, büyük günah); bilemedi. Ercan Abi tamamladı: Be, Jesse Owens dediniz kaybettiniz, doğru cevap d şıkkıydı. İyi günler.

Ercan Abi, şıkları okurken Eric Moussambani'yi hiç duymadığı için ismini bile tam söylemedi. 'De, Eric' dedi durdu. Böyle bir soru hazırlanıyorsa, minik notların sunucu için altına da iliştirilmesi fena olmaz mı dostlar? Nerden bilsin Ercan Abi Moussambani'yi? O notlara bakarak şöyle gönderse mesela genç elemanı;

- Jesse Owens dediniz. Aman, sevgili Kenan. 9 yıl önce Sydney'de 100 metreyi sonuncu tamamlayan bir Etyopyalı yüzücü vardı hatırlıyor musun? Bültenlere çıkmış, ünlü olmuştu. Eric Moussambani. Mutlaka hatırlarsınız. Doğru cevap D'ydi. Jesse Owens'ın altını var Berlin 1936'da.

Bir başka bakış; Ne verdik ki insanlara, ne soruyoruz? İddaa sorularına alışık kitleye bir anda bisiklet, buz hokeyi, yelken, atletizm sormanın yanlışı. Bence program futbol yarışma programı olmalı.

Hala, yukarıdaki soruya Jesse Owens diyecek geniş bir spor izleyicisi kitlemiz var. Kime ne nağmesi yapıyoruz?

1 yorum:

  1. Gecen gün,

    Zapotek diye bir şık olması ve Taner'in de aynen atlaması süper komik oldu.

    Alp

    YanıtlaSil