14 Ekim 2009 Çarşamba

Hangi kadınlarla muhatap olunur/olunmaz? (*)

(*) Değerli dostum M.Donk'a ithaf...


Kalçasına bakarak kadın seçilmez. Kavun gibi koklayamazsın da. Bu işin bir raconu var. İşte size 40 maddede kadın yaratığının en iyisine kavuşma kılavuzu. Yüzde yüz objektiftir diyen yok, ama uygulama sonunda hayal kırıklığı yaratmaz, maraz doğmaz. Rahat olunuz. (Not: Analizde kullanılacak kitle, 18-30 yaş arasıdır. üstü ve altı, bu değerlendirme standartlarının kapsamı dışındadır.)

1. Beyaz taytıyla poposunun tüm kıvrımlarını ortaya çıkarmış hemcinsi, önünden geçtikten sonra senden daha uzun süreyle arkasından inceleyen kadın yaramaz. İncelemeyeni bul. (Kriter, adayın cinsel yöneliminden dolayı bir ayrımcılık yapmak için değil, kıskançlığını ortaya koyduğu için listeye dahil edilmiştir.)

2. Yaptığımız gözlemler sonrasında, kadın cinsinin genetik davranışlarından biri olan saç düzeltme hareketini her 90 saniyede bir tekrarlayan kadının, zeka gelişiminde sorunlu sınıfına dahil edilmesi gerektiğine kanaat getirdik. Bu kadınları kendi haline bırak, kısa saçlı ya da saçını sabah yapıp, rüzgara bırakanları tercih et.
(Teknik not - Saç düzeltme hareketi: Sağ elin ayasıyla, alna dökülen saçları geriye doğru ittirmeyle yerli yerine yerleştirdiğini ve görüş açısının maksimize edildiğine inanılan hareket, tavır ya da eda.)


3. Cümlesine 'Ay' ile başlayıp, tersi ('ya') ile bitiren ve üç cümlede ortalama bir kez 'yani' kullanan arkadaşı sal çayıra, kendine uygun birilerinin kucağına gitsin.

Örnek: Ay bugün Kerimler'i arayacaktım yaaa..

4. Otobüs tıkabasayken telefonu çaldığında;

a) 'Aslı, ay naber hayatım. Evet, eve gidiyorum. Sen?...' diye başlayan muhabbeti, faturasız hatlarda 86 kontörle - üstelik bu kampanya dönemlerinde! - fiyatlandıracak kadar uzatanlardansa; bir kaşık su hazırla.

b) 'Aslı, nasılsın canım, teşekkürler. Şimdi otobüsteyim. 15 dakika sonra ben seri arayayım mı?' diyen arkadaşlardansa; alnına eğil öp, hemen çıkma teklif et.


5. Erkekler spor muhabbeti yaparken, masada 'Ben de Fenerbahçeliyim. Emre'yi çok seviyorum' diyorsa, çaktırmadan diğer koltuğa kay. Spor muhabbetine katkısını tenis, voleybol ya da F-1 ile çeşitlendirebiliyorsa, gözünü dört aç.

6. Oturacak yer isterken veya ufak bir tartışma halinde 'Ben bayanım ama' tanımlamasını kullanmayanları tercih et.


7. Bakkalda ekmek alırken, 13 tane ekmeği sıkıp, aralarından birini seçe(bile)n, üstüne üstlük hala kasadaki abiye çemkirip, kapıdan dışarı çıktığında dahi 'Halla, halla. Parayla aldığımız ekmeğe bak' diye sesler gelen ve konuyu hala uzatan kadın gördüğünde soğukkanlılığını koru. Başına iş alma. Selam verip ekmeğini alan, parayı uzatıp 7 saniye içinde bakkalı terk eden kadını ise takibe al.

8. Elindeki gazetenin ekonomi sayfasını kıvırıp okuyan kadın, başarılı bir arkadaştır.


9. Sigara, dergi, pil vs. gibi bir ihtiyaç için gittiğin gazete bayiinde 'Bir Posta lütfen' deyip, o gazeteyi aldıktan sonra tavrıyla yol boyunca onu hatmedeceğini belli eden bir kardeşimizse, azat ediver. Magazinin ikircikli dünyasının dehlizlerinde gidip gelsin.

10. Ayakkabısı 'düşülesi topuklu' olan abla, kırıtma katsayısını artırmak için bunu yapıyorsa, yaramaz. Ama o gün davet/düğün/mecburiyet gibi bir durum varsa hoşgör, ama eksi yaz. Siyah spor bir ayakkabı ya da bez ayakkabısı varsa, artı puan. 1-0.


11. Çantasından çıkarıp gömüldüğü kitap, bangır bangır bağrılan bir popülerse, (Sallıyorum; Elif Şafak, AŞK) 'kitap okuyor' bölümüne artı koyulmaz. Ama (yine sallıyorum) 'Yeşil Norveç' veya 'Gandhi' falan gibi bir şeyse, bir göstergedir. İlgilenilir.

(Not: Elif Şafak'ın Aşk kitabı mal gibidir diye bir anlam çıkarılmaz buradan. Verdiğim örnek yalnızca 'popülerlik' ve bu popülerliği satma bazında değerlendirilmelidir)

12. İsmi Bengisu, Çisil, Suade ise, ikinci kez düşünmekte fayda var.


13. Birlikte alışverişteyken, kredi kartı yerine nakit kullanıyorsa, bas artıyı not defterine.

14. Herhangi bir Nuri Bilge filmini sonuna kadar izlediyse TEBRİK ET. Duydu, ama izlemediyse TAVSİYE ET. 'Bilmiyorum. Son olarak İvedik'i izledim ben, Şahan'ın. Çok komikti' diyorsa, KÜFRET.


15. Her muhabbette, mevzu bir şekilde kilo verme/alma olayına değiyorsa; sorun vardır. Aman diyim.

16. Özel bir durumu/sağlık sebebi yoksa, sırf iş olsun diye 'Ben et yemem, sağlıksız' deyip, Esra Ceyhan'lık taslamaya kalkanlar, ukala olur. Yanlıştır. Ders vermek için bol yağlı bir dürüm söylemek, ilk etapta işini görebilir.


17. Saba Tümer'e hayransa, ölürsün, bitersin. Derhal uzaklaş.

18. Haber bülteni izleyip izlemediğini sor. Kanal D ve Show TV'den 'haber' izlemeye kalkan cühela takımından ise Yüce Allah'a havale et. Haber kanalı izliyorsa, güzel bir sütlü nescafe içerken konuya gir. Ablamızın kendisi haberciyse, çok şanslı bir g.tsün.


19. Telefonu şarkılı melodiyse; eyagh... Ayrıl. Dirilili dirilili dirilili, düz Nokia'lı olan hep avantajlıdır.

20. Telefon pembeyse de olmaz.


21. Yakın arkadaşlarının yüzde elli ve/veya fazlası erkeklerden oluşuyorsa, seni yanıltmaz. Dürüsttür.

22. İkili, üçlü gruplarda (toplu mekanda) beş metre mesafeden dahi duyulacak desibelde konuşan ve her cümlenin sonunda 'kih kih' gülen 'karılar' için özel bir yumruk dizayn et. Lazım olabilir.

23. 'Bana bakıyor mu acaba?' diye kaçamak bakışlarını yakaladığın kadının biletini kesiver.

24. Kaliteli espri yapma kabiliyeti olan, ve bunun üzerine yalnızca gülümseyen kadın, inanılmazdır. Psikopattır. Evlen.


25. Okul döneminde karnede kırığı olan kadından korkulur. İyidir. Hiç bir rakamsal sorunu olmayan 32'lik diş gibi karneye sahip kadını ciddiye dahi alma.

26. Facebook'a günde iki kez girip, milletin resimlerini inceleyip, video izlemekle mesai çürüten ablayı ilk 11'den kes. Facebook'ta arkadaş listesi 20 ve altında üyeye sahip olanı banko oynat.

27. Oje kullanmayan ve sade makyaj yapan kadını, tercih listesinin üst sıralarına yaz.

28. 'Hadi Taksim'e gidelim' diyene şöyle yan yan bir bak; 'Ortaköy'e ne dersin?' önerisini asla geri çevirme.


29. Sabah programlarına seyirci olarak gitme alışkanlığı olan arkadaşlarımızı kendi halleriyle başbaşa bırak. Hayatı öğrenip öyle gelsinler.

30. E-Posta adresi Gmail olan sofistike zevklere sahip olabilir. Hotmail olan faydacı, düz ve orta-yolcudur. Superonline olan geçen yüzyılda kalmıştır. Kendisini 21. yüzyıla davet et.


31. İçine dört yaşında çocuk dahi girebilecek, beline kadar inen nal gibi çanta taşıyan kadınların 'çok gereksinimi' vardır. Yaklaşma. Küçük, 'acil durum' diyebileceğimiz makul ölçülerde çanta taşıyanları tercih et. Çanta taşımıyorsa - hayatta pek örneği yok - uçarak yapış kendisine.

32. Basbayağı frikik vermeye çalışıp bunu beceremeyen, bir de utanmadan bakışlarıyla seni suçlamaya çalışan dallama kadınlara gereken cezayı ver. Önce, oturduğun yeri değiştir.


33. Saçını (sanki hiç sarışın yokmuş etrafta gibi) sarıya boyatan ve bunun için ayda belli bir bütçe ayıran kadını, müsait bir vakitte zeka testine sok. Sonuçlar, sana gerekli cevabı verecektir.

34. Beş kişi sor. John Fitzgerald Kennedy, Fidel Castro, Ayetullah Humeyni, Olaf Palme ve Patrice Lumumba. Beş veya dördünü ülkeleriyle ve ne yaptıklarıyla birlikte biliyorsa, kendisine pahalısından tektaş al. Üçüncü biliyorsa; gözün kapalı çıkabilirsin. İkisini biliyorsa; karar senin. Yalnızca birini çıkarabildiyse; eksikliği çoktur. Hiçbirini duymadıysa, Kral TV'de klip izleyip, mahalleden birilerine istek istemeye devam etsin.


35. Doğum tarihini mırın-kırın etmeden söylüyorsa, bir puan daha alır kendisi.

36. Beraber yapacağınız uzun yolculukta, eğer alternatifler arasındaysa, treni tercih eden kadın muazzamdır.


37. Tatil için Antalya'da 5 yıldızlı büyük havuzu olan oteli tercih eden abla, vasattır. Tatilini mekan mekan gezip, küçük otellerde konaklama üzerine kuran kadın, güzeldir.

38. Söylemek istediklerini mesaj atarak değil, arayarak anlatan kadınla çıkılır.


39. Bilgisayarının masaüstü resmi çiçek, böcek, Brad Pitt ya da bebek resmi olmazsa, ver bir puan daha.

40. Gazeteyi magazin sayfasından başlayarak okuyan (Spordan başlayan erkeğin eşdeğeri), daha doğrusu magazin dışında hiçbir sayfa okumayan kadına selamet dileyin. Hayatına sizden uzak devam etsin.

---
DEĞERLENDİRME BAREMİ:
Her şıkta 1 olumlu puan veriniz. Sonuçları aşağıdaki çizelgeye göre değerlendirebilirsiniz.

1-10: Normal insan evladı. Çıkılabilitesi var.
10-14: Normal üstü. Çok süper bir abla. Kaçırma.
15-19: Charlize Theron'a tercih edilir seviyede.
20-24: Sen naaptın?!
25 ve üstü: Lütfen teste geri dönüp puanları gözden geçiriniz.

2 yorum:

  1. Valla liste süper de niye 40'ta kaldı.

    YanıtlaSil
  2. Evet 50 bekliyorduk.. ama güzel, kriterleri göz önünde bulunduracağız.. eline sağlık patron.

    YanıtlaSil