25 Ekim 2009 Pazar

Bu hata nasıl yapılır?

Taraf gazetesi, 'NTV haklı, biz haksızız' diye bir yazı ile özür dilemiş. Özür dilemek medyada büyük puntolarla görmediğimiz bir davranıştır genelde. İyi de Taraf böyle basit bir hatayı nasıl yapar? Benim anlamadığım burası.

Olayı, Bağış'ın (Erten) söylemesiyle gördüm. Bir gün sonra. Mevzu şu: Taraf'ın manşetten verdiği haberde, Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasının olduğu gün uçakta bulunların cep telefonlarının 295 kez arandığını ve uçak havadayken yapılan bu aramaların düşmeye sebep olacağı belirtiliyor ve NTV'den bu aramaların hesabı soruluyordu.

İyi de, böyle bir komplo-haberin kendisi biraz 'ucuz habercilik' değil mi? Taraf gibi ciddi bir gazete nasıl böyle bir ucuz haberi manşete çeker, anlamak zor. Yani NTV'nin işi gücü yok da, telefonla bir siyasi liderin helikopterini mi düşürecekti?

Zaten haberde, 'uçağın düştüğü haberinden tam bir saat önce başladığı' ifadesini görünce benim aklıma gelen ilk nokta, kayıtlardaki saatin 'Orta Avrupa Saati' olabileceği oldu. Hemen. Belki de, bizim de çalışmalarımızın (Eurosport'ta programımız Orta Avrupa Saati'ne göre) sürekli bir saat ileriden takip etmekten dolayı.

Açıklama TİB'den (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) geldi: Kayıtlar, NTV'nin hizmet aldığı şirketten dolayı GMT (Başlangıç saati, Türkiye'den iki saat geri) olarak görünüyor.

Taraf'ın siciline yazılacak, es geçilmeyecek kadar önemli bir hata. Basit bir fikir yürütme eksikliği yüzünden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder