8 Ekim 2009 Perşembe

İyi yarışma programları

TV'deki (veya medyadaki) güzel işleri yazmaya devam ediyoruz. Cengiz Özkarabekir'in 3 İnsan 3 Öykü'sü ve Adam Isenberg'in Adem'in Seyir Defteri'nin ardından son zamanlarda TV'lerdeki saçma sapan yarışma programlarının yerine iyi bir alternatif için destek istiyoruz sizlerden.


Kelime Oyunu, Kanal 1'de yayınlanan bir yarışma programı. Gayet basit ve sade, ancak hız, bilgi, kelime dağarcığı, tümevarım yöntemi kullanımı gerektiren çok faydalı bir yarışma.

Sunuculuğu yapan İhsan Varol iyi iş çıkarıyor. Yarışmacılarla çok iyi iletişim kuruyor, açıklamaları yerli yerinde, sağlıklı yönlendirme ve temiz sunumuyla son dönemde gördüğüm en iyi TV yüzlerinden birisi.

Türkçe'ye katkılarından dolayı TDK'dan ödül de alan program, kirlenen TV diline karşı açılan ender bayraklardan biri olarak duruyor. Tabii arkasından yalak magazin başlama olasılığı yüksek bir ekranda olması, garip bir tezat oluşturuyor, o ayrı.

Yeri gelmişken tüm zamanların Türk televizyonlarındaki en iyi yarışma programlarını da seçtim sizler için. Ne dersiniz?

5. HUGO - Çocuklara yönelik yarışma programlarının en büyük klasiği. Telefon tuşlarıyla yarışma çağını başlatarak çığır açmıştı.

4. EVET/HAYIR - Ekranların ilk fenomen yarışması. Erkan Yolaç taklitleri günlük yaşamda defalarca farklı şekillerde taklit edildi.

3. TURNİKE - Güner Ümit vakalarıyla akıllara kazınan yarışma, Türkiye'nin en çok izlenen ve taklit edilen TV işleri arasında yer aldı. Ben çok bayılmazdım ama büyük bir prodüksiyondu.

2. RİZİKO - Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun sunduğu unutulmaz bilgi yarışması. Verdiği tadı başkaca bir yerde bulmak çok zor. Risk faktörünün en plana çıkarıldığı ilk yarışmalardan biriydi.

1. KİM 500 MİLYAR İSTER? - Son 10 yıl içinde Show TV'de yayınlanıp da izlediğim tek prodüksiyon. Pek çok ülkede yayınlanan versiyonları arasında Kenan Işık'ın müthiş sunumuyla Türkçe versiyonu, en çok ön plana çıkanlar arasındaysı belki de. Paradan sıfır atıldıktan sonra 'değeri artacağına kayboldu'!

1 yorum:

  1. ille de 5 tane olacaksa bilmem de...

    "Ben Bilirim" vardı Bülent Özverenin sunduğu da anmadan geçemedim TRT yapımlarından...

    YanıtlaSil