5 Ekim 2009 Pazartesi

Habertürk değil, Newsweek...


Habertürk'ün (daha doğrusu eski zamanlarını göz önünden geçirirseniz aslında yayın yönetmenleri Fatih Altaylı'nın) dikkat çekmek için sıklıkla başvurduğu bir yöntem çok ön plana çıkmaya başladı son zamanlarda: Dinsel ve cinsel konulara olan genel 'eğilimden' dolayı mümkün olduğunca bu başlıklar altında içerik üretiliyor.

Haber sonrası izleyicinin yoğun olduğu saatlere koyulan tartışma programlarında fink atanlar hep lafazan ilahiyatçılar: Yaşar Nuri Öztürk ve Ali Rıza Demircan. Kadrolular galiba, ne zaman açsam, temcit pilavı gibi 'tartışmalı ve de helecanlı' bişeyler anlatıyorlar. 'Gelsin reytingler' diye tam üst katta biri el ovuşturuyor. Şovmen kişiliği ile büyük sükse yapan Cübbeli Ahmet Hoca'yı da konuk edip 'milleti ekrana bağlayan' o değil miydi?

Bir de Prof. Dr. Haydar Dümen'i bir eritemedi gitti medya. Üstad Dümen, Habertürk'ün davetlerine icabet etmekten bitap düşmüş vaziyette eve kendisini zor atıyor herhalde.

Ama Türkiye'de dini yapılar üzerine yapılmış bir haber gördüm ki bugün, onu da yapanlar aynı çatı altında (Ciner Grubu) bulunuyor. Onların da iki eli, iki kulağı var.

Newsweek Türkiye. Zaten harika dergi yapıyorlar. Bir de bu sayı Murat Yalnız ve Adem Demir ikilisinin İNANCIN EVRİMİ isimli mükemmel bir dosyası var ki, okumayan ölsün. TAKVA filmiyle iletişim araçlarında en yakın temasın kurulduğu 'derin mevzu' tarikatlar ve cemaatler üzerine yapılan çok boyutlu bir haber. Araştırma, günümüzdeki tarikatların yaplanması, ibadetler, cemaatlerdeki kadın-erkek ilişkileri, eğitime bakışları, giyim-kuşam, teknolojiyi kullanmaları gibi pek çok ayrıntıya eğiliyor. Saçma sapan ağızlardan fikir edinmek yerine, cemaatlerin nasıl bir fenomen olduğuna dair çok derin bir iş yapılmış.

Metinden derin bir cümle: 'Mensuplarının aynı zamanda müşteriye dönüşmesinin ardından, 'Müslüman herşeyin en güzeline layıktır' felsefesi 'bir lokma bir hırka'yı tahtından etmiş görünüyor.'

Mutlaka dergiyi edinip okuyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder