2 Ocak 2011 Pazar

İnsanüstü performans

Spor, hayret verici sonuçlara ulaşılabildiği için hem izlemesi, hem de dilden dile aktarması keyifli bir olay. İnsanlar arasında kolayca dikkat çekici bir ilgi uyandırabiliyor ve saatlerce konudan konuya atlayarak konuşabiliyorsunuz.

Sportif aktivite ise, sadece profesyonel olarak değil amatör ruhla da keyifle takip edilebilir ve insana yeni yeni kapılar açabilen bir eylem. Buna dair dünyanın rahata ermiş soğuk ülkesi Kanada'dan iki örneğimiz var.

55 yaşındaki Martin Parnell, 31 Aralık'ta 2010 yılı içindeki 250'nci maratonunu tamamladı. Yıl başlarken planladığı 250 rakamına ulaşmayı başararak sıra dışı bir başarı yakalayan emekli mühendis, yılın son maratonunu -25 derecede tamamladı.

2010 yılı başlarken, küresel bazda eğitim engeli olan çocuklara yardım eden Right To Play organizasyonuna 250 bin dolar bağış toplamak için (190 bin toplayabildi) bir yılda 250 maraton koşmayı planlayan Parnell, hedefini gerçekleştirdi.

Haftada beş maraton bitiren Parnell, resmi maratonlardan Boston (4:42.41 koştu), Las Vegas ve Vancouver'a da katılırken, 2010 içinde koştuğu 10 bin 550 kilometrelik mesafede toplam 22 ayakkabı eskitti.

Parnell'in web sitesi: www.marathonquest250.com

---

Bir başka insanüstü sportif aktivite ise 8 Ocak'ta başlayacak. Başrolde yine Kanadalılar var. Dylan White ve 13 arkadaşı, özel olarak tasarlanan 14 kişilik Big Blue isimli tekneleriyle Fas'ın Agadir kentinden ayrılacaklar. Hedef, hiç durmadan ve katkı almadan Barbados'a ulaşarak Atlantik'i kürekle geçme rekorunu kırmak.


Daha önce Britanyalı bir ekibin gerçekletirdiği 33 günlük finişi 32'ye indirmeyi planlayan Kanadalılar, bu etkinlik ile dünya üzerindeki yerli kabilelerinin hakları için faaliyet gösteren Survival International'a 25 bin dolarlık katkı yapmayı hedefliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder