14 Ocak 2011 Cuma

NTVMSNBC

Bu kadar sessiz harfi bir araya getirip de akılda kalmak iyi iş doğrusu. 10 yılı aşkın bir süredir NTV'nin haber sitesi olarak hizmet veren NTVMSNBC, doğru düzgün alternatifi olmadığı için her zaman web ödüllerinin de sahibi oluyor. Geçen gün, medya klasiği olan 'ödüle doymuyoruz' haberi yapmışlar: 'Rakipsiziz' diye. Neymiş, en iyi haber sitesi NTVMSNBC, en iyi spor sitesi NTV Spor, En iyi web uygulama da NTVMSNBC'nin Referandum 2010'u seçilmiş.

Doğru da, bu iyi olduğunuzu göstermez ki dostlarım? Kimlerin arasında 'iyi' diyeceğiz size? En iyi haber sitesinde ikinci olan Habertürk, spor sitesinde ikinci olan Sporx'e bakarak mı?

Eskiden bir parça eli yüzü düzgün olan NTVMSNBC'nin giderek bak-tak-çak sitelerine benzediğini görerek üzülüyorum. Aşağıdaki örnekte 2004'teki ana sayfa uygulaması, altı yıl önceden bize bakıyor; temiz bir görünümle. 11 Ocak 2011'de ekran görüntüsünü aldığım yeni NTVNSNBC'nin kepazeliğine dikkatinizi çekiyorum. Sayfanın ilk görünen ekranında başlıklar ve bulamaç resimler ile video linkleri dışında hiç bir şey kalmamış. Dev NTVMSNBC banner'inin altındaki feci resim galerileri tam bir milliyet.com.tr işi olmuş. Ana sayfanın en düzgün tarafı, dibe sürgün edilen başlıklar ve 'Editörün seçtikleri' bölümü...

Benzemeyin birbirinize rica edicem.

---
Ntvmsnbc.com, 11 Ocak 2011 ana sayfa (altta)Ntvmsnbc.com, 14 Haziran 2004 ana sayfa (altta)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder