5 Ocak 2011 Çarşamba

Haber oylama mekanizması


NTVMSNBC'de suratsız katil(*) Ogün Samast yavşaayla ilgili, tüylerimi diken diken edip küfür kıyamet okumaya koyulduğum haberinin başlığı: Samast'ın tahliyesine geri sayım!

Özet: "Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın, çocuk mahkemesinde yargılanması halinde, yaklaşık 1 yıl içinde hüküm giymemesi durumunda tahliye olacağı belirtildi.."

Küfür, kıyamet, derken, efendime söyleyeyim: O ne? Oylama! Haberin dibinde haber oylama menüsü! Sevdiğimiz yemeği ya da beğendiğimiz hatunu oylar gibi... Facebook'ta 95 kişi bu haberi beğenmiş, 54 kullanıcı da habere oy vermiş. Ortalaması 5 yıldız üzerinden bir.

Ne şimdi bu? Yıldız neye veriliyor? Haberin iyi ya da güzel yazılmasına mı? Katılıp katılmadığına mı? Bu tip durum/olgu haberlerinde yoklama mı olur la? 95 kişinin beğendiği ne şimdi? Katilin çıkacak olması mı? Haberin bize tez elden verilişi mi? Oylamada bir yıldızın anlamı ne? "Katil çıkmasın, yuuuh!" mu?

---
(*) Güncel hukukçu uyarısı: Hoop, bilader. Adam yargılanıyor, henüz hükmü kesinleşmemiş, 'katil' tanımında bulunamazsın. Cevap: Bi s.ktir git dayı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder