8 Ocak 2011 Cumartesi

Getty'nin en iyileri

Getty Images'ın 2010 yılındaki en iyi ürünlerin yıllığı niteliğindeki YEAR IN FOCUS 2010, mükemmel bir kitap olmuş. Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısının alev renkli yansımasının fotoğrafının kapakta yer aldığı yıllık, 166 sayfadan oluşuyor.

Yıllıkta, geride bıraktığımız yılı en çarpıcı biçimde özetleyen muhteşem fotoğrafların dışında özel hizmet fotoları da bulunuyor. Britanyalı ünlü fotoğrafçı John Bulmer'i arşivine katmanın şerefine ustanın bazı karelerini bu albüümün sayfalarında sergileyen Getty, Kore Savaşı'nın 60'ncı yılı, Auschwitz Kampı'nın 65'inci yılı, John Lennon'un ölümünün 30'uncu yılı gibi özel içerikler oluşturmuş. Haiti depremi ve Nijer'deki açlık fotoğrafları, üzerine kitap yazılabilecek kadar olağanüstü. Size sadece iki fotoğraf seçtim. Gerisini anlayın.

Foto 1
Alexander Hassenstein, Bongart/Getty Images. Yer: Ruhpolding, Almanya. Tarih: 15 Ocak 2010. Kadınlar 4x6 km biatlon takım yarışmasında bir biatlet.


Foto 2
Sean Gallup, Getty Images. Yer: Varşova, Polonya. Tarih: 11 Nisan 2010. Rusya'daki uçak kazasında hayatını kaybeden Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski için başkentteki Pilsulski Meydanı'ndaki anma törenindeki kandiller ve ziyaretçiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder