31 Aralık 2010 Cuma

2010 Ahutubu Ödülleri

Çekoslovak, herkese güzel bir 2011 yılı dilerken, tek kişilik jürisinin kafasına esmesiyle belirlediği, iyiler ve kötülerin karmaşık bir şekilde düzenlendiği AHUTUBU Ödülleri'ni, 2010 yılının son saatinde açıklama bahtiyarlığına erişmiştir. Çalmayınız, çırpmayınız. Her hakkı mahfuzdur.

YILIN ADAMI - Julian Assange
Wikileaks depreminin mimarı Avustralyalı Julian Assange'ı "Online Mesih" filan ilan etmiş değilim. Sitesi sayesinde dünyanın çok daha yaşanabilir bir yer olacağını da sanmıyorum. Sanmıyorum derken, bu internet kıyametinin daha başlangıcı. Çünkü ilerleyen dönemde Wikileaks'in yaptığının çok sönük kalacağı internet devrimleri gerçekleşeceğine eminim. Ama 2010'a baktığımızda adamın cesaretini alkışlamak lazım.

YILIN DÖNEĞİ - Recep Tayyip Erdoğan
RTE'nin çetelesine eklenen kaçıncı döneklik bu, iyi hesaplamak lazım. 11 Eylül'e kadar 'Darbecileri yargılamak için EVET verin' diye yırtınan Bay Başbakan, 13 Eylül'den itibaren bu konuda ettiği tüm lafları unuttu. Alacağını aldıktan sonra bu konuda tek kelime etmedi. İnsan biraz olsun utanır.

YILIN ŞAŞKINI - Kemal Kılıçdaroğlu
Referandumda meydanlarda halktan hayır demesini isteyen CHP Genel Başkanı'nın kendisinin "hayır" diyememesi acıklı bir durumda. Dua etsin, AKP'liler bunu çok dillerine dolamadı. Çok fıkra çıkardı buradan.

YILIN GÖRMEMİŞİ - Yıldırım Demirören
Sportif başarısızlığını örtme içgüdüsü müdür, har vurup harman savurmak mıdır çözemedim ama, şu Tüpçü'nün yaptığı nedir, var mıdır cihanda eşi? Allen Iverson, Guti, Quaresma, ot, b.k bir sürü insan çocuğuna çuvalla para verip hala düze çıkamamak ancak Demirören'in bahtsız kaderinin bir tecellisi olurdu. Bir de gidip 'Turizm Bakanlığı Tanıtım Fonu'na başvurup getirdiği yıldızlar sayesinde Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunduğu için milyonlarca para istemesi yok mu...

YILIN PİSAGORU - Devlet Bahçeli
Geçen yıl MHP'nin 40. yılını kutlarken yaptığı 2009'dan bozma efsanevi 40 yıl hesabından sonra, bu kez de 'Milliyetçi Hareket neden tek başına iktidar olmasın' sorusundan hareketle yeni bir formül geliştirip matematikteki dehasını ispat etti. 'Her ülküdaşına yüklediği görev' oldukça sorumluluk istiyor: Anaokulundan mahalleye kadar 24 tane arkadaşını MHP'ye kazandırmak. İşte o zaman Başbakan Bahçeli oluyormuş. Oturup hesaplamış Pisagor Başbuğ. (Karı gibi meraklıyım, izleyeyim n'oolur diyenler için gelsin: Tıklayıver çekirge)

YILIN EŞŞEĞİ - Fatih Erbakan
Saadet Partisi'nin bir ayda altını üstüne getiren malum değişim esnasında olayı TV ekranlarında "Burası babamın partisi, yürüyün gidin" raddesine taşıyan oğul Erbakan, bana küçük yaşların şu klişesini hatırlattı: Burası senin maallen mi olum, Allaan maallesi! Saadet Padişahlığı'nın hırçın şehzadesinin tripleri, 'eşşek' tanımını hak etti.

YILIN SEVİNCİ - Nevin Yanıt
Barcelona'daki Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engellide şampiyonluk kazanan Nevin Yanıt, zafer sonrası çekirge gibi o yana bu yana atlayarak eşi benzeri görülmemiş bir sevinç yaşadı. Sıfırdan çıktığı zirvede tek başına bir mucizeye imza atan Nevin'in müthiş derecesini yayında Caner ile kutlayan bendeniz, Nevin'in "hıncıkı, mıncıkı" diye ağlaya ağlaya yaşadığı sevincini aradan beş gün geçince fark ettim. Bugüne kadar spor alanında gördüğüm en sahici ve içten sevinçlerden biriydi. Öpüldün Nevin.

YILIN KAYBI - Baki Mercimek
Yıllara meydan okuyan üstün yeteneklerine rağmen, en son Karşıyaka'ya kadar düşen büyük topçu Baki Mercimek'in hakkını yiyenleri Allah'a havale ediyoruz. Adamı bir türlü oynatmayarak kendi kuyusunu kazan yeşil-beyazlı camiaya Demirbank 2.lig'de hayırlı günler diler. Baki'ye kulüp mü yok? Duyumlarıma göre Arjantin'den Estudiantes devreye girmiş.

YILIN ŞAKLABANI - Cübbeli Ahmet
Bu adamın medya damarı çatlamış. Adam parlak ekranda çay höpürdetmedikçe rahat etmiyor. Sağolsun, Fatih ve Yiğit biraderleri de canları sıkıldıkça herifçioğlunu buyur ediyorlar. Şaklabanlıktan hidayete, versiyon 2.0.

YILIN ORTASIÇANI - Real Madrid
Büyük Raul gitti, mertlik bozuldu. Florentino alçağının kurduğu Real Madrid, aşağılık Barcelona'dan beş yedi oturdu. Maçı izlemedim tabii. İzleyen milyonların yalancısıyım: Futbol maçı değil, hayli kalabalık bir ortasıçan oyunuymuş.

YILIN TV ÇİÇEĞİ - Balçiçek İlter
Tatlı ablamız Balçiçek İlter, bir yandan mükemmel programlar yaparken, bir taraftan da evini çekip çeviriyor. Kadınları sevmek için önemli bir sebep sağlıyor bizlere. Akıl küpü mübarek.

YILIN TV BOMBASI - TRT
Bir katilin (M.Ali Ağca) TRT'de programa çıkıp kitabının reklamını yapması muhteşem oldu. Habercilik soğukkanlı bir iştir, duygusallığı yoktur. Kabul. Programa çıkarılmasına itirazımız yok zaten. Ama çıkarıp da tek kelime geçmişine dair soru sorulmuyor ve sanki Orhan Pamuk gibi edebiyat röportajı yapılıyorsa, buna ne diyeceğiz? Habercilik mi?

YILIN FISTIĞI - Simge Fıstıkoğlu
Zeytin gözlü sporcu hanım. Giderek daha bi boy pos atıyor.

YILIN YANAN CİĞERİ - Haydarpaşa
2010'un son günlerinde geldi. Güzel yapı Haydarpaşa, İstanbul 2010 Kültür Başkenti'nin reklam filminde boy göstererek afilli başladığı yılı yıkık, dökük ve buruk tamamladı.

YILIN KEYFİ - Galatasaray'ın hali
Galatasaray Kulübü, tarihinin - benim bakış açımdan - geçirdiği 'en parlak' sezonunda mest eyledi sevenlerini. Yi tokatı git evladıııım.

YILIN KAZANCI - Gerçek Orada Bir Yerde (NTV)
Ufuk açmak için bire bir. TV denen kafir icadın günah çıkarıcısı. Not defterlerinizi çıkarın. Pazar 14:00, 23.00, NTV.

YILIN ÇİRKİNİ - Burcu Esmersoy (Kötü tesadüf, yine NTV)
Hasbinallah venığmel vekil. Sabr-ı cemil lütfen.

1 yorum:

  1. cidden merak ediyorum galatasaray nefretinin sebebini, açıklayabilir misiniz?

    YanıtlaSil