4 Aralık 2010 Cumartesi

Özel haber

Yeni medyanın baskısı altındaki geleneksel gazetelerin ayakta kalmasının anahtarı, 'özel haber' çalışmalarında. Haberin bu kadar hızlı eskidiği ortamda, 12 saatten başlayan gecikmeyle kitleye ulaşan sayfalarınızda bu dezavantajı ortadan kaldırmanın yolu gündemin analizi ve özel haberlerden geçiyor. İletişim düşünürleri de temel olarak son yıllarda bu noktaya vurgu yapıyorlar zaten.

Gazetelerde sadece 10 yıl öncesine bile özel haberlerin yavanlaştığı bu ortamda 'yeni' Radikal'in gündemin dışına çıkıp boyutuna da çok uygun özel haberlere yönelmesi güzel oldu. Geçen Pazar (28 Kasım) Berrin Karakaş'ın yaptığı İstanbul'daki türdeş gettolar haberi 'EVLERİ AYIRDIK' başlığıyla gazetenin manşeti oldu.

İstanbul'daki kentsel dönüşümde insanların düşüncesine ve yaşantısına göre ayrıştığı ve büyük kentin gettolara ayrıldığını gözler önüne süren haberin spotunda okuduklarımız olayı güzel özetliyordu: "Başakşehir'de türbanlı çocuklar okuldan dönüyor, Ataşehir'de üçgen vücutlar koşuda, genç kızlar dans dersine yetişme derdinde."

Önemli ve şaşırtıcı verilerle dolu bir haber. Günümüzün yabancılaşan toplumunu, 'ortadan yarılmayı', laftan öteye gidemeyen 'birlikte yaşama kültürünü' ve Şerif Mardin hocamızın sözlüğe armayan ettiği 'mahalle baskısı'nı anlamak için iyi bir fırsat.

İyi haberciliğin yüzünün gülmesini istiyorum. Bu örnekler çoğalmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder