9 Haziran 2010 Çarşamba

Yeni dergi: Atlas Tarih


Türk yayıncılık hayatının en özel dergilerinden biri olan coğrafya-keşif dergisi ATLAS, yeni bir dergiyle piyasada. Haziran 2010 itibariyle rafa çıkan yeni dergi, ATLAS Tarih. Popüler Tarih yayıncılığında (ki derginin ilk sayısında da Türkiye'deki tarih dergisi yayıncılığı ile ilgili güzel bir yazı var) son dönemdeki hareketlilik üzerine Doğan-Burda da işe el attı.

İlk sayı fena değil gibi görünüyor. Dün aldım, henüz okumadım. Ama ilk sayıyı kesinlikle almanızı tavsiye ederim. Çünkü yanında muhteşem bir hediye vermişler: Abdülhamit Dönemi İstanbul'u (1876-1909) fotoğraf albümü. Dönemin fotoğrafları, Yıldız Sarayı albümlerinden derlenmiş. Olağanüstü bir arşiv. 142 sayfalık bu kitap, meraklılarının kütüphanesinde mutlaka bulunmalı.

Doğuş Grubu'nun 1.5 yıldır çıkan NTV Tarih'i ve Hıncal'ın tarihçi yampirisi 4.Murat Bardakçı önderliğinde (geçiniz efenim, Erhan deme bana, geçinizzz) yayın hayatına iki hafta önce başlayan ve pazar günleri gazeteyle verilen Habertürk Tarih'ten sonra yeni bir yayınımız daha oldu. Sevindirici.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder