3 Haziran 2010 Perşembe

Gush Shalom harekete geçti

Online üyesi olduğum İsrail barış hareketi Gush Shalom'un sözcüsü Adam Keller'den az önce mesaj geldi. Gush Shalom hareketi, yarın (4 Haziran Cuma) ve cumartesi İsrail'in üç bölgesinde barış yanlısı ve devlet karşıtı Yahudiler ve Filistinli Arapların katılımıyla üç miting düzenliyor. Mitingin amacı, Türk yardım filosuna yapılan saldırı sonrasında ortaya koyulacak tepkiler ve şu anda yolda olan İrlanda bandralı diğer gemi 'Rachel Corrie'ye izin verilmesine odaklanacak. Eylemler, 5 Haziran 1967'den itibaren süren Gazze ve Batı Şeria'daki İsrail işgalinin 43. yıl dönümü nedeniyle önem taşıyor.

1 - 4 Haziran saat 11'de İsrailli eylemciler konvoyu Maccabim'den Batı Şeria'ya gidilecek. Bu eylemde Gush Shalom kurucusu Uri Avnery ve Filistinli otorite Mustafa Barguti de yer alıyor.

2 - 5 Haziran Cumartesi saat 19.00'de Tel Aviv'deki Rabin Meydanı'nda başlayacak gösteri Museum Plaza'da sonuçlanacak. Burada da 43 yıllık işgalin derhal bitirilmesi çağrıları yapılacak. Katılımcılar arasında Hadaş Komünistleri, Barış Şimdi hareketi, Banki, Meretz, Barış Savaşçıları gibi örgütler var.

3 - 4 Haziran Cuma saat 13.00'te Kudüs'te ilk intifadadan bu yana düzenli olarak eylem yapan Siyahlı Kadınlar (Women in Black) hareketi toplanıyor.

Destekliyorum.

Daha fazla ayrıntı: www.gush-shalom.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder