31 Ocak 2010 Pazar

Belediye... 'Belle diye'...

Avustralya Açık yoğunluğu bitti. 10 gündür sıkı yayınlar yüzünden pek e-yazıta bakamadım. Yazalım birşeyler o zaman.

Bir iki gün önce Bakırköy tarafına bir işim düştü. Yeşilyurt'a gittim. Yolda, Ataköy 5. kısımın oralarda garip bir tabela gördüm, yol kenarındaki yeşilliğin içinde: 'Bu alan Bakırköy Belediyesi tarafından sizler için satın alınmış ve yeşil alana dönüştürülmüştür'

Garipsedim tabii... Ama, aklıma hemen başka örnekler geliverdi. Demek ki, bu belediyelerin bir nevi zorunluluğu olmuş. Hizmetlerini halkın gözüne sokarak reklam yapmaya... Bunlar senin zorunlu hizmetlerin kardeşim. Koskoca Bakırköy Belediyesi 100 metre kare alanı yeşil alan yaptım diye reklam yapmak zorunda hissediyorsa vay halimize... Eskaza bir spor tesisi, bir kültür evi, kapsamlı bir altyapı hizmeti, bir ulaşım çözümü sunarsa naneyi yedik. Tesisten büyük tabela yaptırırlar.

Aklıma gelen diğer örneklerden demet derdim size:

Samsun'da Büyükşehir Belediyesi, 2005'te biten Otogar binasını açtı. Otogar binasının üzerinde, şehre neredeyse 10 kilometre kala görünen nal gibi harflerle başkan efendi kendi adını yazdırdı: YUSUF ZİYA YILMAZ OTOGARI... Hazret de ekleseydiniz?

Benzerini bundan 20 yıl önce kentin ilk büyük bulvarını açan eski başkan Kemal Vehbi Gül'de yapmıştı. Sonra seçimi kaybedince, ardılı olan Muzaffer Önder, bulvarın adını 100. Yıl Bulvarı'na çevirdi.

Sarıyer Belediyesi, Kilyos'a giden öğrenciler ve üç tane vatandaş için sabah ve akşam iki gidiş gelişli ücretsiz bir sefer başlatmış. Güzel hizmet. Ama öyle bir vaveyla, reklam ve şaşaalı reklam yaptı ki, bu reklama harcadığı parayla bir aylık benzin parası çıkardı bu seferlerin. Bir de Bahçeköy'ün tam girişine asılan, 'Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç'e otobüs seferleri için teşekkür ederiz. Bahçeköy Halkı' pankartı da inandırıcı olsa iyi.

Klasik belediyeci taktiğidir. Özellikle Şişli'deyken çok görürdüm bunları. Mustafa Beyler (Sarıgül) bir güvercine yem verse, ertesi gün Halaskargazi'de (Şişli'yi Taksim'e bağlayan en işlek cadde) pankart: 'Güvercinleri doyuran Sayın Başkanımıza teşekkür ederiz. Şişli Esnafı'

Yemeyin bizi... Belediye, iyice 'belle diye' yapıyor bunları. Kimsenin öyle yok otobüs kalktı, yok kıl oldu, yün oldu diye cebinden para verip pankart yaptıracak hali yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder