11 Ekim 2010 Pazartesi

İsrailli kardeşlerden...

David Ben Gurion'un 1948'de İsrail'in bağımsızlık bildirgesini okuduğu noktada 10 Ekim günü toplanan İsrailli barış gönüllüleri, akademisyenler ve aydınlar, giderek politikalarında ırkçılık dozunu artıran ve aşırı sağa kayan ülke yönetimine bayrak açtı. Aralarında Öteki İsrail ve Gush Shalom'un da olduğu pek çok sivil toplum kuruluşu, Yahudi olmayan İsrail vatandaşları için imzalatılacak 'Bağlılık yemini' belgesinin meclisten geçmesi üzerine Tel Aviv'de bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Avigdor orospu çocuğunun seçim vaatlerinden biri olan bu yasa, kabinede 8'e karşı 22 oyla kabul edildi. Sırada parlamento var...

İsrailli barış yanlısı kardeşlerimizin kısa basın açıklamasının metni şöyle:

A state which forcibly invades the hallowed realm of the individual citizen's conscience, and which imposes punishment on those whose opinions and beliefs do not fit the authorities' opinions and the prescribed "character" of the state, stops being a democracy and embarks on becoming a fascist state.

Behind these stairs where we stand, the state of Israel was proclaimed. The state which increasingly takes Israel's place – a state which fills the country with a variety of racist legislation, promoted by the Knesset and the cabinet – is excluding itself from the family of democratic nations. Therefore we, citizens of the Israel envisaged in the Declaration of Independence, hereby declare that will not be citizens of a country purporting to be Israel and which violates its basic commitment to the principles of equality, civil liberty and sincere aspiration for peace – principles upon which the State of Israel was founded.

"Vatandaşlarının vicdanındaki kutsal toprakları zorla işgal eden ve merkezi otoriteyle uyuşmayan fikirleri cezalandıran ve bunu 'karakteristik' olarak tanımlayan bir ülke, demokrasi olmaktan çok faşist bir ülkeye dönüşür.

Bugün, İsrail devletinin beyan edildiği noktada duruyoruz. Bugün İsrail'in yerini alan devlet - Ki Knesset ile hükümetin çeşitli faşist yasalarıyla kendisini donatmıştır - kendisini demokratik ülkeler ailesinden ihraç etmektedir. Bizler, Bağımsızlık Deklerasyonu'nda öngörülen İsrail'in vatandaşları, eşitlik, sivil haklar ve samimi barış talebinin temel kurallarını dahi ihlal eden İsrail'e ait olmadığımızı açıklıyoruz."

Yasa ile ilgili ayrıntılı haberler için bkz:
http://www.ntvmsnbc.com/id/25139739/
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-11510765

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder