31 Aralık 2011 Cumartesi

2011 AHUTUBU Ödülleri

Geçtiğimiz yıl ilkini verdiğimiz kendine has kategorileri olan AHUTUBU ödüllerimizin 2011 yılı sonuçları aşağıdaki gibidir. Arz ederim.

YILIN ADAMI - Sahipsiz

Ne yazık ki küresel dünyamız yılın adamlığına değecek ölçüde bir performans üretemedi.

YILIN DÖNEĞİ - Müge Anlı
Yakıcı Van depreminin ertesi günü "hıncım var" edebiyatı yapıp, s.kindirik TV programında "Oh olsun canıma değsin" makamından türkü okuyan Müge, tepkileri alıp da g.tü kurtaramayacağını anlayınca, vakit kaybetmeden çeşitli programlara bağlanarak "yanlış anlaşıldım" şambiyelinin içine girdi. Ertesi gün ise söz konusu s.kindirik TV programı, dört saatlik bir ağıt şova dönüştü.

YILIN ŞAŞKINI - NTV
Bu yıl stüdyolarını, formatını ve de kafa yapısını değiştiren NTV, Ruşen Çakır, Mirgün Cabas, Banu Güven gibi üç emektarını ekrandan kovarken, yerine hiçbir şey koyamadı. Oğuz Haksever'in sabah akşam yaptığı programlarla günleri kurtarmaya çalışırken, yıllarca kazandığı güveni de çarçur etme konusunda çaba içine girdi. Evet, fikirsel düzeyde bir Müjde Ar ile Aysun Kayacı kapışması izlemiyoruz ama, bu şaşırtıcı değişim onu bile aratır hale ilerliyor.

YILIN GÖRMEMİŞİ - Ali Ağaoğlu
Arazi var mı arazi?

YILIN PİSAGORU - Devlet Bahçeli
Üst üste ikinci yıl bu ödülü alan Devlet Bahçeli, bu kez de iktidar hesabında bizleri matematiğin derinliklerine saldı. Yalnız, benim aklıma geleni Youtube'a yorum bırakan kardeş de sormuş: "İyi de sokaktan niye dört lan?" Bahçeli Reyiz'in müthiş hesabı.

YILIN EŞŞEĞİ - Bir kısım Libyalılar
Batı desteğiyle ittirme ve başlarına bela olacak bir devrim gerçekleştiren Libyalı isyancılar, 40 yıl boyunca halka kan kusturan diktatörleri Muammer Kaddafi'yi öldürdükleri sahneleri telefona çekip internete verdiler ve resmen kurşunu ayaklarına sıktılar. Bunun bir onur meselesi olduğunu o "coşkun" anda düşünemediler. Ama o görüntülerle ırkçı Amerikan medyasına, uluslarını dolaylı yoldan aşağılama malzemesini bizzat elleriyle sağladılar. 21. yüzyıl tipi cahillik diyoruz biz buna.

YILIN SEVİNCİ - Nuri Bilge Ceylan
Büyük yönetmen, harika yapıtı Bir Zamanlar Anadolu'da ile Cannes'da artık alıştığı ödül seremonisindeydi. Bu kez, -nihayet- filmi boş salonlarda oynamadı.

YILIN KAYBI - Newsweek Türkiye
Daha takvimin ilk haftasında geldi kapandığı haberi. Eli yüzü düzgün haber dergisi Newsweek Türkiye, henüz üçüncü yılında para babası Ciner'in gözüne battı ve kapatıldı.

YILIN ŞAKLABANI - Rasim Ozan Kütahyalı
Giderek gözden düşen kısa dönem şövalye ROK'un, yakında gür sesiyle evlilik programlarında fikir beyan edicisi olmasını temenni ediyoruz.

YILIN ORTASIÇANI - Mehmet Ali Aydınlar
Elinde patlayıveren şike bombasıyla ne yapacağını bilemez hale gelen futbolun patronu. Bu yıl haline en çok acıdığım insan olan Aydınlar, ne İsa'ya, ne Musa'ya yaranabildi. Zaten seçenekler arasında 'yaranma' diye bir şık yoktu.

YILIN TV ÇİÇEĞİ - Seda Selek
Yıllardır çiçeklikle çileklik arasında gidip gelen bu enfes ve tombik ablamız, çeşitli ve güzide saçlarıyla tek kişilik jürimizin benliğini benden alırken, bu unvanı layıkıyla hak etmişlerdir. Kendisine ödülünü takdim etmek üzereeee...

YILIN KEYFİ - Daegu 2011
Atletizm Dünya Şampiyonası'nı izlemek yeterince büyük bir keyifti. Tüm yıla yetti.

YILIN TV BOMBASI - Adnan Aybaba
Mallığın diz boyu olduğu 'poroğramdan' bir rezillik anını seçiverdim. Gerisini bilemem. İzleyin.

YILIN YANAN CİĞERİ - Utoya Adası katliamı
Güzelim Norveç'te 22 Temmuz tarihinde akıl hastası bir insanın yaptığı katliamda çoğu genç 84 insan yaşamını yitirdi. Aşırı sağcı Norveçli katil, soğuk kanlılıkla eylemini savunurken, insanların kanını dondurdu. Ölenlerden biri, İşçi Partisi Gençlik Kolları'nda görev yapan 17 yaşındaki geleceği çok parlak dünyalar güzeli Gizem Doğan'dı.

YILIN KAZANCI - Fatih Avan
Atletizm'de harika bir sporcu kazandı Türkiye. Cirit gibi varlık göstermenin hayli zor olduğu bir dalda henüz 22 yaşında 84.79 gibi sıkı bir Türkiye rekorunun yanı sıra bu yıl dünyada 80 metreyi en fazla aşan sporcu olmayı da başardı. Olimpiyata sekiz ay kala bu heyecan bize yeter.

YILIN ÇİRKİNİ - Ucube'nin yıkılışı
Heykeltraş Mehmet Aksoy'un Kars'taki İnsanlık Anıtı, henüz tamamlanamadan yıkıldı. Sebep? Âli Başbakanımız hakkında 'Bu ne ucubedir?' buyurup, "Tiz boynunu vurun" dediler. Medyamız da "Aaa, Hakkaten ucubeymiş. biz fark etmemiştik. Sağolasınız sayın Recep" diye tempo tuttular. Sonrasında ustalar geldi ve putları yıkan Taliban'ın bir nevi provasını yaptılar. Akıllarınca besmele çekerek de fazladan sevap kazandılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder