3 Temmuz 2010 Cumartesi

Yol çalışması

Şikayette başvuru merci 'Adamlar şöyleyken bizde böyle' olunca, bir süre sonra bıkkınlık verdiğinin farkındayım. Hep bir yerlere referans, hep bir 'Burası Türkiye işte' klasiği, insanın canını sıkan bir durum. Lakin siz de İstanbul'da, Bursa'da, Rize'de yaşıyorsunuz/yaşadınız. Siz de örneklerine hakim olduğunuz için (maalesef) yine bir kıyaslamaya başvuracağım, hikayemi anlatırken...

28 ila 30 Haziran arasında, Londra'da bulunduğumuz otelin hemen önünden geçen yolda asfalt yenileme çalışması vardı. Söz konusu yol, gidiş geliş, güney batı Londra'nın işlek bulvarlarından biri. O'Hara Bros Surfacing isimli bir özel şirket, üzerinde cıngılı vıngılı yanıp dönen ambulans sinyalleriyle dolu makinalarıyla bir akşam üstü geldi yolun bir şeridini kapattı. Akşamüstü başladılar çalışmaya. Trafik tek şeride indi, biraz yoğunluk oluştu. Ama kimse kornaya filan basmadı....

Gündüzleri Wimbledon'a olduğumuz için nasıl oldu, ne ettiler bilmiyoruz, ama iki gün sonra bir baktık ki, 5-6 kilometrelik yol baştan başa yenilenmiş, çizgileri ve boyamaları yeniden yapılmış. Muhteşem birşey olmuş. Sadece iki (two, due, dos, zwei!!!) günde cadde yenilenmiş olarak (üstelik bu süre içinde hiç tamamen kapatılmadan) hizmete sunuldu.

Muhtemelen 2012 Londra Olimpiyatları'na doğru bu çalışmalar hızlanacak ve şehri baştan başa yenileyecekler. Düzenli, sessiz, gürültüsüz, işlevsel ve hızlı bir çalışmayla.

Bizim günahımız ne, ufak bir yol çökmesinde bile üç hafta çalışma yapılıyor, zaten kırık dökük olan yollarımızda? Tembellik mi bu, işgüzarlık mı, yoksa işi bilmemek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder