5 Nisan 2010 Pazartesi

Muhteşem 9: Ehil Gazeteciler

Hep bir çemkiriş, efendime söyleyeyim bir delirme, bir sataşma olmayıversin hissiyatına kendimi kaptırarak, güzelliklerden de dem vurmak fikriynen başlatmış olduğumuz 'Muhteşem 9' adlı köşemizin ikinci bölümüne hoş geldiniz, beş gittiniz.

Bu kez sizleri pis medyamızın işini sağlam yaptığını düşündüğümüz iyi gazetecilerinden oluşturduğumuz listeyle baş başa bırakacağım. Sanmayın ki, bu y.vşak alemin içinde her bir gazeteci birer 'çöl aşan'... Var tabii ki içlerinde vahada yaşayan. İşte dokuz tanesi:

9 - Adem Demir: Newsweek Türkiye'nin üretken muhabiri. Özellikle Doğu sorunu, İslami kesim ve Irak üzerine yaptığı haberlerle dikkatimi çekti. Çok iyi.

8 - Ceyda Karan: Radikal dış haberler editörü. 10 yıldır yaptığı o güzel sayfanın yanında, yazdığı köşe yazıları ve şimdilerde TRT'deki programıyla konusuna ne kadar hakim olduğunu gösteriyor.

7 - Alper Görmüş: Medya ahlakı konusunda ondan öğrenilecek çok şey var. Nokta'dayken başına gelenlerden sonra, eğilip bükülmeden Taraf'ta doğru bildiğini yazıyor. Aklıselimin karşılığı.

6 - Zafer Arapkirli: Mükemmel bir gazeteci olduğunu düşünüyorum hala. Kimse nedense TV'ye yakıştıramadı onu, ama habere her açıdan bakabilen sağlam bir abimizdir. NTV'den ayrılması hataydı. Şimdi kayıplarda...

5 - Fuat Kozluklu: Arapkirli'yle aynı kulvarda değerlendirebileceğimiz değerli bir haberci büyüğümüz. 24'te biraz 'yorum kaykılması' yaşadı mı, evet. Yine de hükümete yakın bir kanalda diye silemeyeceğimiz kadar düzgün adamdır.

4 - Balçiçek Pamir: Bu kadın olağanüstü. Orjinal fikir üreten, önyargısız (ki kadınlarda pek nadir bulunur), sempatik, gevezelik yapmaktan çok karşısındakini dinleyen ve anlayan, müthiş empati yeteneğine sahip bir güzide insan. Yani; Ruhat Mengi'ye aynadan ters bakın. Ta kendisi saygıdeğer haberci ablamız Balçiçek'tir.

3 - Oğuz Haksever: Aynı haberi dört kez sunarken, metin olmadan dört farklı giriş yapan tek Türk habercisi! Adam derya. Cesur. Sakin. Net. Bu kadarı bile, genç haberciler için 'hoca' olur.

2 - Ahu Özyurt: Çok büyük bir kadın haberci daha. Yiğit Bulut eşşeklik edip güzelim kadını arka sıralara gönderdi. Gerekli gereksiz bir sürü 'sipiker' koydu ekrana. Ahu, zaten üç gömlek fazla Habertürk'e. Hatta Türk medyasına.

1 - Ruşen Çakır: Ve zirve Ruşen başkanın. Sadece 'Yazı İşleri' programı bile klasını ispata yeter. Laz kanı (Hopalı) olduğu için sözünü 'çattadanak' diye söyleyen, cin fikirli, demokrat ve özgür bir gazeteci. 2000'li yılların en iyisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder