29 Nisan 2010 Perşembe

Analizlerinin hastasıyım

IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonu), daha önce de yazdığım üzere yeryüzünün en iyi metin kalitesine sahip federasyon sitesi. Bugün bir yazı gördüm; harikaydı. Anlatiim dur.

Bu yılki takvimin sonunda eski adıyla Dünya Kupası, yeni adıyla IAAF Kıtalararası Kupa yapılacak atletizmde. 4 Eylül'de. Yani daha 4 ay var. Yarışmalar Split'te yapılacak. Sizce, bu konuyla ilgili nasıl bir yazı yazılır dört ay önce?

Atletizm gurusu abimiz Bob Ramsak - sitenin sürekli yazan muhteşem editör/istatistikçilerinden biri - Split özelinde bir atletizm özeti yapmış. Bu organizasyona ev sahipliği yapacak Split'ten çıkıp dünyaca ünlü olan atletlerle ilgili tadımlık bir geçmişe yolculuk. 200 bin nüfuslu kentin son olarak güzel göz Blanka Vlasic'i sunduğu atletizm dünyasına eklediği satırbaşlarını özetlemiş.

Yazının kendisinden ziyade, fikre bakar mısın arkadaşım? Siz kaç tane Metin Oktay'ın ölüm yıl dönümünde onun penaltısını kurtaran beş kaleci röportaj-analizi okudunuz? Geçtim atletizmi. Çok sevdikleri futbol konusunda büyük gazetelerde kaç tane lezzet yazısı okudunuz?

Mesleği 'zıpor gasteciliği' olan kötü futbol gazetelerindeki kurutulmuş p.çler, ancak çemkiriş haberleri uydurma konusunda uzmandır. Bu tip yazıları bırak yazmayı, okumayı bile beceremezler. Küfür gerekir bunlara. Sabah, akşam. Hıncal'ın dediği gibi: Sin-kaf da sin-kaf...

Ver linki de o kadar nağme yaptığın yazıyı okuyayım dersen...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder