29 Nisan 2010 Perşembe

Floppy ölmemiş

'Vay be Floppy i.nesi' diyesim geldi içimden... Cenazeyi toprağa beş yıl önce verdiğimizi sanardık. Değilmiş.

Haberi bugün BBC'de gördüm. Binbir cefa ile 1.44 MB boyutundaki dosyalarımızı içine tıkıştırdığımız Floppy - namı diğer disket; Karadeniz lehçesinde tisget - hala üretiliyormuş meğer. Eski bir dost ile kaldırımda yürürken karşılaşmak gibiydi.

Haberin sporundaki 'Sony, yaklaşık 30 yıl ürettikten sonra floppy üretimini resmen durdurdu. Ancak öldü denilen bu disketler hala üretiliyor. Peki bunların tüketicisi kim?' ibaresi, yazıya ilgi duymam için yeterliydi. Eski dost, bakalım neler yapıyormuş diye baktım habere.

İlgimi çeken, İngiltere merkezli Verbatim firmasının yaptığı açıklama oldu. 900 bin floppy'nin taşıyabileceği datayı bir seferde alan flash disklere ve çeşit çeşit belleklere karşın, hala floppy üretip, Avrupa'da dahi aylık yüzbinlerce adet sattıklarını açıklamış. Özellikle eski sistem makinelerini kullanan işyerlerinde sadece floppy okuyucusu bulunan aletler, Avrupa'da hala talep olmasının sebeplerinden biriymiş.

Vay gavur 1.44'lük floppy. Az çekmedin yükümüzü bir dönem... Az da tükürmedin yüzümüze. Atarız içine, vermezsin geri. Bozarsın, çizersin. format yersin, düzelmezsin. Aah, ah. Yine de sağolasın insanlığa hizmetlerinden dolayı. Eyvallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder