10 Aralık 2009 Perşembe

Özensiz habercilik

NTVMSNBC, sık girdiğim bir site değil artık. Ama Türkiye'yle ilgili bir haber bakacaksam, tıklarım. Bursa'daki grizu faciası haberiyle ilgili girdim bu gece. Habere baktım, sitenin sağına soluna göz gezdirirken, çok özensiz bir iş dikkatimi çekti spor sayfalarında.

Bugün İstanbul'da başlayan Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası ile ilgili Türk sporcularından gelen haberler sıralanmış başlıklar halinde. Hepsini bir haberde toplamak daha mantıklı ya; o ayrı. Tercih meselesi, adamlar ayrı haberle fazladan tık hedeflemiş olabilir. Tamam.

Ama be abicim hepsini 'elendi' başlığıyla vermek sıkılmaktan mıdır, aceleden midir, gözden kaçma/dikkatsizlik midir, nedir gözünüzü seveyim? Neden başlıklara özen gösterilmez? Başlık haberi satan öğe değil mi a benim canlarım?

1 yorum:

  1. Bu site sanatının zirvesine Hingis'i Belçikalı yaparak ulaşmıştır.Geçin onu,Türkiye'nin güzide sitelerinden biriymiş gibi görünen bu site Hürriyet,Milliyet,Habertürk gibi BBC'nin İngiliz futbolundaki Rus lobisinin güçlülüğünden mütevellit Ruslar aleyhinde haber yapamayacağını kestirememektedir.Zira CSKA'ya verilecek ceza ile ilgili haber BBC'nindir.Ne var ki bu site bu habere löp diye atlamış ve yandaşları gibi bu haberin UEFA'nın resmi sitesinden aldığını ileri sürmüştür.Gelin görün ki UEFA'nın sitesinde böyle bir açıklama yok.

    YanıtlaSil