29 Ağustos 2010 Pazar

Kim Collins günü

Paris-St.Denis'de yapılan 2003 Dünya Atletizm Şampiyonası, benim için farklı bir yerde durur. Zira, o organizasyon canlı yayında anlattığım ilk büyük şampiyona olma özelliğini taşıyor. 9 günde toplam 35 saat yayın yaptığım Paris 2003, pek çok tarihi yarışa izleyicileri ortak etme şansını vermişti bana.

O şampiyonanın sürpriz 100 metre şampiyonu Kim Collins, şimdi 34 yaşında. 1983'te bağımsızlığını kazanan küçük ülkesi St.Kitts and Nevis'in dünyadaki en ünlü yüzü.

İki adadan oluşan St.Kitts and Nevis, 40 binin biraz üzerindeki nüfusuyla Orta Amerika'da Küba, Dominik, Porto Riko, Jamaika, Bahamalar gibi çok daha 'ünlü' ülkelerin içinde bulunduğu West Indies'de yer alıyor.

Bu küçük ülkenin adını tüm dünyaya duyuran atletleri Kim Collins, şimdi yeni bir etkinlikle onore edildi. Collins'in 100 metre dünya şampiyonu olduğu 25 Ağustos, hükümet tarafından 'Kim Collins Günü' olarak ilan edildi. Bundan böyle adalılar, her yıl 25 Ağustos'ta şampiyonları için kutlamalar yapacak ve çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Geçen yıl atletizme veda eden Kim Collins'in adı, daha önce adanın tek otobanına ve en büyük stadyumuna verilmişti.

(Kaynak: Spikes Mag)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder