18 Kasım 2010 Perşembe

İhtiyaç duyulan TV

15 Kasım, gece saat 01:30. Habertürk'ün süper güzeli Simge'nin balta bir arkadaşla yaptığı fazla kakara-kikiri ama 'sıradışı' futbol programı bitmiş, 'zaplayıver çekirge' olmuştum.

TV'nin ilk 10 kanalına kaydettiğim haber televizyonlarının altında benzer bantlar dönüp duruyor: 'İskenderun'da 4.9'luk deprem oldu.' Öylesine bakınırken, tekrar Habertürk'e döndüğümde gördüm ki, Mehmet Ali Kılıçbay program yapıyor! Türkiye'nin en önemli entellektüellerinden biri olan Kılıçbay'a popüler haber yapmayı şiar edinmiş bir ekranın açılmış olması hoşuma gitti. Ha, gecenin bir saati belki, ama Yaşar Nuri Öztürk'ü, Cüppeli Ahmet'i, Ümit Kocasakal'ı ya da Ahmet Maranki'yi görmekten yeğdir. Saati ne olursa olsun...

Üstelik gündüz saatlerinde de NTV'de Murat Belge, Gündüz Vassaf ve Şerif Mardin (böyle bir üçlünün derinliği, herhalde Türkiye'deki başka hiç bir kombinasyonda bulunamaz) yeni bir program başlamışken, bu formatın yükselişe geçmesi çok iyi oldu. 'Aptal kutusunu' bir nebze olsun faydalı işlere ayırsın artık yayıncılar.

Aslında Türkiye'de dinlemeye değer insan sayısı hiç az değil. Sorun ekranlara bin yılda bir çıkartılmalarından kaynaklanıyor. Admlar

Hem NTV'ye, hem Habertürk'e bu programlardan dolayı teşekkürler. Devamı gelsin. Alev Alatlı, Tanıl Bora, Mete Tunçay, Yıldırım Türker de bir program yapsa ne deli olur oysa ki... Rasim Ozan-Ümit Zileli kombinasyonuna ekranını açan Skytürk'e duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder